ГоловнаПолітика

Аваков і Данилюк посварилися на засіданні Кабміну через фінансування МВС

Міністр внутрішніх справ вимагає, щоб Мінфін розподілив 97 млн для МВС в АТО. 

Аваков і Данилюк посварилися на засіданні Кабміну через фінансування МВС
Фото: www.dyvys.in

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розкритикував Міністерство фінансів за зволікання з фінансуванням житла для співробітників Національної поліції в Донецькій і Луганській областях.

Через це між главою МВС і міністром фінансів Олександром Данилюком сталася суперечка на засіданні Кабінету міністрів. Аваков обурився, що Мінфін тривалий час не виносить на затвердження уряду перерозподіл видатків, передбачених держбюджетом 2016 року для МВС.

"У мене запитання (до Мінфіну): чому питання соціальної політики (перерозподіл видатків держбюджету) ви розглядаєте, культури розглядаєте, чому пропозиція МВС у вас 2 місяці перебуває і ви її не виносите?" - Звернувся Аваков до міністра фінансів.

Глава МВС уточнив, що йдеться про перерозподіл 97 млн гривень на проведення капітального ремонту в гуртожитках у Луганській та Донецькій областях для надання житла поліції, а також на придбання зброї, медичне забезпечення і реабілітацію учасників АТО.

"І маємо, вибачте, саботаж з боку Мінфіну .... Мені потрібно виконувати бюджет, тому я вимагаю від вас, щоб документ був унесений", - підвищеним тоном заявив Аваков.

Данилюк, своєю чергою, зазначив, що зараз Кабмін готує зміни до держбюджету-2016, які зокрема передбачають збільшення фінансування МВС. Він також наголосив, що Мінфін налаштований комплексно вирішити проблему з фінансуванням МВС.

Аваков же наполягав на розгляді перерозподілу коштів МВС на поточному засіданні.

Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив учасників суперечки "тримати себе в руках" і заявив, що рішення про виділення необхідних коштів уже погоджено урядом. Гройсман нагадав, що на минулому засіданні Кабмін схвалив збільшення фінансування на безпеку і оборону, і відповідний законопроект після затвердження Радою національної безпеки і оборони буде скеровано на затвердження Верховної Ради на наступному пленарному тижні (4-7 жовтня).

Гройсман також спрогнозував, що РНБО схвалить відповідний законопроект на поточному тижні (ймовірно 27-28 вересня), а Рада його ухвалить 6 жовтня.

Нагадаємо, 22 вересня Кабмін схвалив законопроект, який передбачає збільшення витрат на забезпечення обороноздатності України та сектору безпеки в 2016 році на 6 млрд гривень. У поточному році на фінансування МВС було виділено 41,1 млрд гривень.

Також із 1 жовтня зарплати співробітників карного розшуку будуть підвищені до 10 тис. гривень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram