ГоловнаПолітика

У Держбюджеті-2017 повинно бути передбачено 5% ВПП на оборону, - Порошенко

Президент у питанні звільнення окупованих територій порівняв дипломатів зі зброєю.

У Держбюджеті-2017 повинно бути передбачено 5% ВПП на оборону, - Порошенко
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко підкреслив важливість фінансування сектору безпеки і оборони України в 2017 році, інформує прес-служба глави держави.

"Ключова позиція, яку ми маємо забезпечити цим проектом державного бюджету  - 5% ВПП мають бути зафіксовані на видатки оборони і безпеки", - підкреслив Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оброни України.

Президент заявив, що буде більш уважно дивитися на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони щодо того, аби 3% з цих 5% були спрямовані виключно на оборону.

"Хочу наголосити на тому, що загальна цифра фінансування складає 129 млрд грн", - зазначив Петро Порошенко.

За словами глави держави, процес будівництва нової армії є і залишається його першим пріоритетом. Також має бути профінансовано Міністерство внутрішніх справ спільно з Національною поліцією, Національна гвардія.

"Ми маємо збільшити фінансування Служби безпеки України, яка має відповідати на ризики зростання терористичних загроз", - сказав Президент та доручив керівникові СБУ Василю Грицаку підготувати пропозиції щодо фінансування підрозділів, які ведуть антитерористичну діяльність, зокрема підрозділу «Альфа», а Міністру внутрішніх справ доручив підготувати пропозиції щодо пріоритетного фінансування, окрім патрульної поліції, і підрозділів карного розшуку та тих підрозділів, які ведуть забезпечення правопорядку та ефективне розслідування злочинів.

Президент також наголосив на пріоритетності збільшення фінансування зовнішньополітичного відомства.

"Оскільки питання звільнення окупованої частини на сході нашої держави і Криму має відбуватись політико-дипломатичним шляхом, я пропоную, що б це було враховано при збільшені фінансування Міністерства закордонних справ. Бо наші дипломати – це така сама зброя, як і штурмові, десантні, танкові, артилерійські, ракетні та інші бригади Збройних Сил", - сказав він.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів погодився зберегти видатки на оборону в 2017 році на рівні 5% від внутрішнього валового продукту.

Під час параду на честь 25-річчя Незалежності президент Петро Порошенко заявив, що головний гарант безпеки України - це Збройні сили України, а не Будапештський меморандум. Детальніше про це читайте в тексті "Новий порядок денний Петра Порошенка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram