ГоловнаПолітика

Президент України вперше за часи незалежності провів переговори з прем'єром Нової Зеландії

Лідери країн обговорили питання захисту інвестицій та уникнення подвійного оподаткування.

Президент України вперше за часи незалежності провів переговори з прем'єром Нової Зеландії
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Нової Зеландії Джон Кей провели перші в історії двосторонніх відносин переговори на вищому рівні. Зустріч відбулась в рамках перебування Порошенка в Нью-Йорку для участі в 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє прес-служба голови держави.

Петро Порошенко подякував Джону Кею за тверду позицію Нової Зеландії на підтримку територіальної цілісності і суверенітету України і за осуд агресії Росії щодо нашої країни.

Президент України привернув увагу голови новозеландського уряду до необхідності розширення договірно-правової бази відносин. Було домовлено активізувати роботу над проектами угод про захист інвестицій та уникнення подвійного оподаткування.

Лідери двох країн також обговорили питання активізації контактів між людьми і перспективи взаємного спрощення візових вимог.

Джон Кей запросив Президента України відвідати Нову Зеландію з візитом.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 18-21 вересня перебуває в США з візитом.

Раніше повідомлялося про зустрічі Петра Порошенка із 42-им президентом США (1993-2001 рр.) Біллом Клінтоном і кандидатом у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram