ГоловнаПолітика

Голову одеської поліції викликали на допит у Грузію

Георгій Лорткіпанідзе їхати відмовився.

Голову одеської поліції викликали на допит у Грузію
Фото: mvs.gov.ua

Начальника Головного управління Національної поліції України в Одеській області Георгія Лорткіпанідзе викликали на допит у Генеральну прокуратуру Грузії у справі про розгін у Тбілісі 2011 року мітингу противників Михайла Саакашвілі.

Повістку на допит Лорткіпанідзе опублікував у Facebook.

За його словами, документ передали його дружині в Тбілісі 20 вересня.

Лорткіпанідзе заявив, що не приїде на допит, оскільки завтра на 16:00 у нього запланована промова на слуханнях у парламентському комітеті і приїхати в Тбілісі він не зможе фізично, особливо з огляду на терміни, коли повістку було передано.

Також він повідомив, що на попередніх допитах уже "розповів слідству всю наявну інформацію", додати йому нічого, опубліковані відео бачив, і вони його не стосуються.

"Виходячи з вищевказаного, випливає, що мій виклик у грузинську прокуратуру безпідставний і тільки пов'язаний з наміченими на 8 жовтня парламентськими виборами і страхом діючого уряду перед моїм поверненням у Грузію", - вважає Лорткіпанідзе.

Нагадаємо, акцію протесту "Народних зборів" на чолі з екс-спікером парламенту Ніно Бурджанадзе розігнали в ніч на 26 травня із застосуванням водометів, сльозогінного газу, гумових куль і кийків. Учасники акції протягом п'яти днів вимагали відставки президента Грузії Михайла Саакашвілі і збиралися зірвати військовий парад у День незалежності країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram