ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав ПФ відновити виплату пенсії Азарову

Пенсійний фонд подав апеляцію на це рішення.

Суд зобов'язав ПФ відновити виплату пенсії Азарову

Суд зобов'язав Пенсійний фонд відновити виплату пенсії колишньому прем'єр-міністрові Миколі Азарову.

Про це повідомив віце-прем'єр Павло Розенко у Фейсбуці.

"Ну ось, поки всі жваво обговорюють початок політичного сезону з усім тим брудом, що виливається останніми днями, за "лаштунками подій" повільно, але послідовно відбуваються явно "контрреволюційні дії"! "Колишні" підняли голову і за допомогою окремих судів перейшли в наступ... Доповідаю громадськості: Подільський районний суд Києва зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування та виплату пенсії Миколі Азарову. Нагадаю, що ми припинили нараховувати і виплачувати йому пенсію ще на початку 2015 року. Чекаємо на аналогічне рішення українських судів щодо Януковича і Пшонки?" - написав він.

Розенко наголосив, що він категорично проти таких рішень.

"Позиція залишається незмінною: колишні чиновники режиму Януковича не будуть отримувати пенсійні виплати від нашої держави!" - підкреслив Розенко.

Він також повідомив, що ПФ уже подав скаргу до Київського апеляційного суду.

Нагадаємо, 21 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва арештував пенсії колишнього президента Віктора Януковича і Азарова. Це було зроблено за клопотанням слідчого Генпрокуратури в рамках розслідування змови Януковича, Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-голови правління "Укртелекому" Георгія Дзекона, директора ТОВ "ЕСУ" Іллі Солодовського. Їм закидають розкрадання держкоштів на суму 220 млн гривень із жовтня 2010 року по липень 2013 року під час будівництва телекомунікаційної мережі спецпризначення.

У лютому 2016 року Апеляційний визнав незаконним арешт пенсійного рахунку Азарова. Однак згодом Печерський райсуд повторно арештував пенсію екс-прем'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram