ГоловнаПолітика

Рада змінила межі низки міст і районів на Донбасі

Змінені межі міст Золоте, Гірське, Слов'янськ, Бахмут і Горлівка.

Верховна Рада прийняла низку постанов про зміни в адміністративно-територіальних устроях і встановлення меж окремих населених пунктів у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Так, згідно з постановою №4896, змінено адміністративно-територіальні межі міст Золоте і Гірське Попаснянського району Луганської області.

Постановою №4929 змінюються кордони Слов'янська та Слов'янського району Донецької області. Також постановами №4930 і №4931 - змінюються кордони Бахмута, Горлівки та Бахмутського району.

Нагадаємо, в 2015 році Рада змінила межі Попаснянського та Слов'яносербського районів Луганської області в зв'язку з розширенням території, підконтрольної українській владі в зоні АТО.

У постанові аргументується, що це було зроблено "з метою впорядкувати адміністративні зв'язки між окремими населеними пунктами Донецької області, які були розірвані внаслідок проведення АТО, створення умов для ефективного здійснення повноважень органами місцевого самоврядування адміністративно-територіальних одиниць, які розташовані за межами зони проведення АТО".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram