ГоловнаПолітика

За рік до в'язниці потрапили тільки 33 корупціонери

Серед них - лише чотири чиновники.

За рік до в'язниці потрапили тільки 33 корупціонери
Фото: telegraf.com.ua

За останній рік тільки 33 людини потрапили у в'язницю за корупційні злочини, серед них лише чотири чиновники - три слідчі і голова Лазурненської сільради. Решта засуджених - це службовці середньої та нижньої ланок (від директорів дрібних держпідприємств до оперуповноважених і лікарів).

Про це свідчить аналіз видання "Наші гроші", яке вивчило більш ніж 800 судових рішень за період з липня 2015 року по липень 2016 року.

За корупційні злочини отримали вироки 952 людини. З них 312 осіб відбулися штрафами (майже 70% отримали штрафи до 20 тис. грн), 336 звільнені від покарання (90% випадків - умовне позбавлення/обмеження волі), 137 осіб виправдані і звільнені від відповідальності. 128 осіб отримали реальні тюремні терміни (68 осіб - від 2 до 5 років, 47 осіб - від 5 років). Однак набули чинності поки що тільки 33 вироки. Решта перебувають в апеляційних і касаційних інстанціях.

Серед всіх 952 осіб тільки троє - це чиновники категорії А: два очільники райдержадміністрацій і заступник голови Держсільгоспінспекції України. Усім трьом загрожує позбавлення волі, проте жоден вирок щодо них не набув чинності, перебуває на новому розгляді або апеляції.

Нагадаємо, що ще в жовтні 2014 року Порошенко взяв на себе особисту відповідальність за боротьбу з корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram