ГоловнаПолітика

У ГПУ підтвердили, що Клименко є підозрюваним

Екс-міністра доходів і зборів звинувачують у розкраданні держмайна в особливо великих розмірах.

У ГПУ підтвердили, що Клименко є підозрюваним
Фото: www.donbass.ua

У Генеральній прокуратурі підтвердили, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко є підозрюваним у скоєнні цілої низки кримінальних злочинів.

Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю і засобами масової інформації ГПУ.

"У зв'язку з поширеними окремими засобами масової інформації повідомленнями про те, що екс-міністр доходів і зборів часів Януковича Клименко начебто не є підозрюваним у жодному з кримінальних проваджень, Генеральна прокуратура інформує, що Головною військовою прокуратурою Генпрокуратури зараз проводиться розслідування в кримінальному провадженні щодо колишніх високопоставлених посадових осіб держави, в тому числі О. Клименка, якого підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 2191, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України. А саме: участь в організованій злочинній організації, вчинення в її складі особливо тяжкого злочину проти державної власності, злочинів середньої та невеликої тяжкості у сфері господарської та службової діяльності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків державі в розмірі 3,1 млрд грн, тобто в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що у зв'язку з неявкою Клименка 19 серпня за викликом до слідчого для вручення повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри і повідомлення про нову підозру, а також через встановлення факту його перебування за межами України підозру Клименкові було вручено "відповідно до вимог КПК України - способом, передбаченим цим Кодексом для вручення повідомлень".

Розслідування в цьому провадженні триває.

Нагадаємо, Клименка підозрюють у заподіянні шкоди бюджету України на суму понад 6 млрд грн. Встановлено, що екс-міністр організував в Одеській, Київській, Донецькій і Харківській областях так звані "програмні" підприємства, метою яких було надання послуг розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю.

Принцип роботи цієї схеми полягав в ухиленні та мінімізації сплати податків і зборів до держбюджету шляхом реального зменшення ваги вантажу з підробкою супровідних документів на вантаж, у заниженні його вартості.

Крім того, його підозрюють в організації схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки.

Клименка оголошено в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram