ГоловнаПолітика

У Києві відбулася хресна хода (оновлюється)

На Володимирській гірці відбувся молебень, хресний хід вирушив до Лаври.

Хресна хода, яка стартувала 3 липня на сході України у Святогірській лаврі і 9 липня на заході в Почаївській лаврі, дісталася до Києва.

15:00. Хресна хода вже дісталася до Лаври, але колона дуже розтягнута, і люди все підходять і підходять. Завершиться хресна хода всеношною в Лаврі.

13:35. Молебень завершено. Хода вирушає до Києво-Печерської лаври.

"Ми будемо продовжувати нашу молитву за українську землю, за нашу владу, за наш народ, і зараз ми продовжуємо наш хресний хід до святої Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Ми будемо далі в хресній ході продовжувати свій молитовний подвиг, який, я думаю, буде закваскою світу, любові, злагоди", - сказав предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрій, завершуючи молебень.

13:20. Вадим Новинський, Нестор Шуфрич і Володимир Бойко - в перших лавах на Володимирській гірці.

13:00. На Володимирській гірці проходить молебень, який очолює предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрій.

12:47. Начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко в ефірі NewsOne заявив, що на Володимирській гірці зібралося до 10 тисяч осіб.

11:40. Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе повідомила, що станом на 11:20 ніяких пригод під час хресної ходи не було.

"Серйозних правопорушень немає. Кількох підозрілих осіб ми запросили до відділення поліції для бесіди", - цитують її слова Українські Новини.

За словами Деканоїдзе, загалом у Київ для участі у хресній ході прибуло близько 8,7 тисяч осіб, також до неї долучаться кияни.

Керівник Нацполіції задоволена тим, що паломники дістаються до Європейської площі автобусами. Поліцейським, за її словами, простіше забезпечувати їхню безпеку.

З Європейської площі до Києво-Печерської лаври віряни також попрямують під наглядом поліцейських.

Зараз більшість учасників ходи - близько 5 тисяч осіб - перебувають на Володимирській гірці.

10:48. Учасників ходи звозять на Європейську площу в автобусах.

О 12:30 на Європейській площі відбудеться їхня урочиста зустріч, яку очолять намісники лавр. О 13:00 на Володимирській гірці відбудеться молебень, який очолить предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрій. О 13:30 розпочнеться хода від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври.

Завершиться хресна хода всеношною у Лаврі.

У центрі Києва встановлено металошукачі, де вже зібралося безліч людей. Це переважно працівники організацій, офіси яких розташовані у перекритій зоні. Обмежувальні заходи викликали обурення у людей, які стверджують, що напередодні їх не попередили про спеціальний порядок допуску, дехто з них не має при собі жодних документів, що засвідчують особу.

При цьому правоохоронці, які біля рамок ретельно перевіряють сумки охочих потрапити в перекриту зону, в обов'язковому порядку просять надати документ, що засвідчує особу.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації ситуації в країні. Правоохоронці пообіцяли не допустити сутичок, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники муситимуть пройти перевірку на металодетекторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram