ГоловнаПолітика

Яценюк: до виконання Мінських угод про зняття санкцій з РФ не може бути й мови

Екс-прем'єр дав інтерв'ю "Голосу Америки"

Яценюк: до виконання Мінських угод про зняття санкцій з РФ не може бути й мови
Фото: http://nfront.org.ua

«США відстоюють позицію, що Росія мусить виконати свою частину Мінських умов. Поки це не буде зроблено, навіть не може бути дискусії у світі про те, що знімаються санкції», - підкреслив лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв'ю «Голосу Америки».

Відповідаючи на питання щодо можливих наслідків для України від виходу Британії з ЄС і можливої допомоги США в цьому питанні, Арсеній Яценюк підкреслив: «Немає сумніву, що Росія аплодує тому, що відбувається зараз у Європейському Союзі. І вони сподіваються, що Brexit може вплинути на ослаблення санкцій проти Російської Федерації».

За його словами, російська влада сподівається, що низка радикальних партій у країнах-членах Європейського Союзу вимагатимуть покращення відносин з Росією: «Але які можуть бути відносини з країною, яка переписала історію після Другої світової війни, яка просто вторглася на територію України, незаконно анексувала Крим і відправила своїх солдатів у Донецьк і Луганськ?».

«Зараз Сполучені Штати Америки відстоюють позицію, що Росія мусить виконати свою частину Мінських угод. До того моменту, поки це не буде зроблено, навіть не може бути дискусії у світі про те, що знімаються санкції», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram