ГоловнаПолітика

Головного санлікаря України Протаса затримано у справі про розкрадання держкоштів (оновлено)

У голів СЕС 19 областей проводять обшуки.

Головного санлікаря України Протаса затримано у справі про розкрадання держкоштів (оновлено)
Святослав Протас
Фото: rbc.ua

Головного санітарного лікаря України Святослава Протаса затримано у справі про розкрадання державних коштів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Тільки-но в робочому кабінеті затримано головного санітарного лікаря України Святослава Протаса з начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним. Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані", - написав Аваков у Фейсбуці.

За його інформацією, група чиновників на чолі з Протасом розробила і впровадила злочинну схему розкрадання великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку й отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 тис. гривень) учасників афери затримали.

Протаса затримали у власному кабінеті як організатора. "Він діяв цинічно - попередньо змовившись про те, як і за якими правилами викрадати і відмивати бюджетні гроші. Усім розповіли правила й "обов'язки" - і всі погодилися брати участь в афері... І тільки один (!) сказав "ні", - написав Аваков.

Він також зазначив, що оперативники НАБУ і Нацполіції за час спостереження задокументували 11 фактів вимагання й отримання Протасом хабарів від підлеглих.

Оновлено. Прес-служба Національного антикорупційного бюро розкрила схему розкрадання.

"Керівник Держсанепідслужби України дав злочинну вказівку кільком директорам відповідних державних обласних установ, згідно з якою останнім і їхнім заступникам буде виплачено премію до Дня медичного працівника в розмірі двох місячних посадових окладів, один з яких зазначені особи можуть залишити собі, а інший повинні передати йому", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше НАБУ показало схему розкрадань у справі нардепа Олександра Онищенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram