ГоловнаПолітика

ДФС готується передати справу Шустера до суду

Фіскальній службі знадобиться ще місяць-півтора

ДФС готується передати справу Шустера до суду
Фото: 24tv.ua

Державна фіскальна служба готується через 1-1,5 місяця передати до суду матеріали у справі відомого в Україні телеведучого Савіка Шустера.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів голова ДФС Роман Насіров.

"Офіційна позиція ДФС (у справі Шустера - ред.): тривають слідчі дії, було ідентифіковано конкретні факти несплати податків. Як тільки слідство буде завершено, слідче управління ДФС передасть матеріали до суду", - розповів Насіров.

При цьому він відмовився коментувати подробиці, пославшись на те, що не має права відкривати дані конкретних платників податків. Не згоден він і з тим, що справа Шустера має політичний підтекст: "Мені б не хотілося коментувати ще одного платника податків".

"Сплата податків - це політичне чи не політичне питання?.. У більшості країн світу несплата податків - мало не один із найсерйозніших злочинів після вбивства і зґвалтування. В Україні несплата податків - тестування свободи слова", - зазначив голова ДФС.

При цьому він запевнив, що сам податки платить справно.

"Я недавно аналізував себе і те, як я платив податки в «нормальному житті» (до призначення головою ДФС - С.К.). Так ось, у 2014 році я потрапив у топ-500 фізосіб за сплатою податків", - резюмував Насіров.

Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю: "Роман Насіров: «Немає приводів думати, що Хомутиннік заробляє на митниці»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram