ГоловнаПолітика

Гроші Януковича можуть вирішити питання зовнішнього боргу на 3 роки вперед, - Наливайченко

Екс-голова СБУ закликав прийняти законопроект про спецконфіскації.

Гроші Януковича можуть вирішити питання зовнішнього боргу на 3 роки вперед, - Наливайченко
Фото: Макс Требухов

Вкрадені режимом Януковича гроші можуть зняти питання зовнішнього боргу на 3 роки вперед. Так лідер суспільно-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко прокоментував в ефірі каналу Newsone доцільність закону про спецконфіскації, який зараз розглядається у Верховній Раді. 

Наливайченко пояснив, що спецконфіскація - це вкрадені при Януковичу гроші, які мають два походження. Йдеться про відмивання грошей з бюджету і кришування, вимагання та інші корупційні політичні гаманці, якими «сім'я Януковича» обклала всі українські підприємства.

«Перед вами сидить людина, яка в 2014 році разом з міжнародними партнерами домоглася арешту і заморожування цих рахунків. Нам допомагали: Австрія, Ліхтенштейн, Люксембург, Швейцарія. Йдеться про рахунки Януковича, Клименка, Арбузова», - заявив колишній голова СБУ.

Він закликав Генпрокурора Юрія Луценка вдатися до розслідування, виступити державним обвинувачем і домогтися рішення суду для повернення в Україну заморожених грошей. «Спочатку розслідування, а закон лише надасть необхідні повноваження для співпраці з міжнародними партнерами. Один рахунок, одна платіжка Клименка в Ліхтенштейні - 4 мільйони євро. Другий рахунок, а у нього таких - 17!!! Тільки в Ліхтенштейні. Рахунок Арбузова - більш як 20-ть і так в австрійських та інших банках. Ціна питання в іншому. У сукупності вкрадені режимом Януковича гроші - це зняти питання зовнішнього боргу України на 3 роки вперед», - зауважив Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram