ГоловнаПолітика

Білорусь виключила Геращенко зі списку персон нон ґрата напередодні Мінська

Наступна зустріч Контактної групи щодо Донбасу запланована на 1 червня.

Білорусь виключила Геращенко зі списку персон нон ґрата напередодні Мінська
Фото: Макс Требухов

Білорусь виключила зі списку небажаних осіб, яким заборонено в'їзд на територію країни, представника України в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Ірину Геращенко.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Напередодні чергової зустрічі в Мінську, яка запланована на 1 червня, отримала ось таку інформацію. Звичайно, могли б і вибачитися перед віце-спікером українського парламенту, але то таке, на їхній дипломатичної совісті нехай залишається", - написала Геращенко.

Вона також зазначила, що гуманітарна підгрупа продовжує роботу над звільненням всіх заручників.

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Геращенко також розповіла, як вона літала в Росію по Надію Савченко, яку 25 травня обміняли на двох російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

"До речі, журналісти запитували, а як же ми зі Святославом Цеголком літали в Ростов? Повідомляю: наша нога на російську землю не ступала. Ми сиділи в літаку і чекали на машину, яка привезе Надію, очікували, коли вона підніметься на трап. Увесь час були під українською юрисдикцією на нашому літаку", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, в березні Росія заборонила Геращенко в'їзд на свою територію до 2021 року, коли вона намагалася потрапити на суд у справі Савченко. Незважаючи на загальну з РФ базу даних небажаних осіб, тоді Білорусь впустила Геращенко на свою територію для участі в засіданні Контактної групи щодо Донбасу. Однак наприкінці квітня Білорусь повідомила, що заборонить в'їзд Геращенко після 25 травня.

Геращенко - перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram