ГоловнаПолітика

Справу екс-голови поліції Вінницької області Шевцова закрили

Прокуратура не знайшла доказів державної зради.

Справу екс-голови поліції Вінницької області Шевцова закрили
Антон Шевцов
Фото: misto.vn.ua

Прокуратура Вінницької області закрила кримінальне провадження за підозрою колишнього начальника обласної поліції Антона Шевцова в державній зраді.

Про це повідомляє видання Depo з посиланням на прес-центр обласного управління Служби безпеки України.

У вівторок, 17 травня, минув двомісячний термін, який слідчий відомства мав на досудове розслідування. Справу Шевцова передали прокуратурі.

"Сьогодні [19 травня] слідчого СБУ, який вів справу Шевцова, повідомили про закриття кримінального провадження за підозрою Антона Шевцова в скоєнні державної зради", - розповіла прес-секретар управління СБУ у Вінницькій області Ірина Єрмолова.

Видання Vlasno.info з посиланням на прес-службу прокуратури Вінницької області повідомляє, що кримінальне провадження проти Шевцова закрито у зв'язку з відсутністю складу злочину.

У п'ятницю в прокуратурі Вінницької області відбудеться брифінг і з цього питання.

Нагадаємо, на початку березня у вихідця з Криму Шевцова в соцмережах виявили спільне фото з депутатом Держдуми Миколою Валуєвим. Виявили також відео, на якому Шевцов 9 травня 2014 року бере участь у військовому параді в Севастополі і спілкується з журналістами телеканалу "Россия". Крім того, знайшли свідчення, що його дружина живе в Севастополі. Усе це стало приводом звинуватити поліцейського в сепаратизмі.

Зі свого боку Шевцов повідомив, що звинувачення в сепаратизмі надійшли від активістки, члени родини якої фігурують в одному з проваджень про видачу дозволів на зброю людям з не зовсім зрозумілою репутацією.

14 березня Шевцов подав рапорт на звільнення. 17 березня СБУ затримала екс-голову Нацполіції Вінницької області при спробі виїхати в Росію. Проти Шевцова порушили кримінальне провадження за підозрою в державній зраді. 20 березня Шевцова звільнили з-під варти, оскільки суд так і не зміг за визначені три дні обрати йому запобіжний захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram