ГоловнаПолітика

Гройсман вирішив створити спецгрупу для контролю над митницею

Прем'єр зажадав 50 млрд гривень додаткових надходжень.

Гройсман вирішив створити спецгрупу для контролю над митницею
Фото: twitter.com/Kabmin_UA

Кабінет Міністрів створить спеціальний міжвідомчий підрозділ для контролю за роботою митниці. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у суботу під час наради в прикордонному пункті пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні.

"Буде створено міжвідомчий підрозділ, який контролюватиме митницю й усіх інших. Це буде сотня людей, які будуть володіти всіма технічними засобами, щоб показати, як потрібно працювати. Я забезпечу їх якнайкраще", - цитує прем'єра "Інтерфакс-Україна".

При цьому Гройсман нагадав про свою обіцянку очистити митницю від корупції за три місяці. "Ви маєте три місяці, щоб навести порядок на українській митниці. Якщо у вас є політична воля - я вас підтримую, якщо немає - пишіть заяви вже сьогодні, в іншому разі вас змете", - сказав прем'єр.

Гройсман вважає, що митниця повинна збільшити надходження до держбюджету і працювати при цьому чесно. "Якщо робити свою роботу чесно, то зможемо отримати 50 млрд грн додатково від митниці", - сказав він. Створювати "чорні" і "сірі" схеми контрабанди під час війни і кризи - це мародерство і злочин, додав прем'єр.

Нагадаємо, уряд Арсенія Яценюка мав намір у рамках боротьби з корупцією передати в управління спеціалізованим іноземним компаніям Волинську, Львівську, Чернівецьку та Закарпатську митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram