ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман пообіцяв очистити митницю від корупції за три місяці

Про передачу митниць на аутсорс прем'єр не згадав.

Гройсман пообіцяв очистити митницю від корупції за три місяці

Прем'єр Володимир Гройсман зобов'язався за три місяці ліквідувати тіньові схеми на митниці.

У четвер він провів нараду з головою фіскальної служби Романом Насіровим, заступницею міністра фінансів Оленою Макєєвою і кількома представниками ДФС, повідомляє прес-служба Кабміну.

Гройсман оголосив дані, згідно з якими в тіньових потоках крутиться не менш ніж 20% усіх платежів, які проводять на митниці. В результаті, за його даними, щорічно держбюджет недоотримує близько 50 млрд грн.

"Завдання абсолютно просте - максимум за квартал, за три місяці, побудувати якісну систему управління ризиками, ліквідувати тіньові схеми, забезпечити якісний моніторинг та забезпечити технічними засобами митні переходи, побудувати якісну взаємодію з прикордонною службою та з іншими правоохоронними структурами", - сказав прем'єр.

Він також виступив за призначення "професійного і безкомпромісного" керівника митної служби.

За результатами обговорення учасники наради визначили першочергові кроки реформи митниці, зокрема: вдосконалення автоматизованої системи управління ризиками, впровадження автоматизованого розподілу декларацій і відеоспостереження під час здійснення митних процедур, а також введення системи "єдиного вікна". Крім того, прийнято рішення про формування інституту митного аташе України в Китаї.

Гройсман доручив протягом двох тижнів доопрацювати автоматизовану систему управління ризиками. Також він доручив створити робочу групу для введення відеофіксації оглядів на митниці.

Нагадаємо, уряд Арсенія Яценюка мав намір передати в управління спеціалізованим іноземним компаніям Волинську, Львівську, Чернівецьку та Закарпатську митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram