ГоловнаПолітика

Близько 30% БПП не готові голосувати за відставку Яценюка без затвердження нового Кабміну, - Вінник

Перед голосуванням 16 лютого відбулося три засідання фракції

Близько 30% БПП не готові голосувати за відставку Яценюка без затвердження нового Кабміну, - Вінник
Фото: Макс Требухов

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник заперечує, що частина депутатів фракції фактично "підіграє" "Народному фронту», не голосуючи за відставку уряду.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Перед голосуванням 16 лютого відбулося три засідання фракції. На одному з них президент запропонував депутатам висловитися щодо того, чи варто звільняти прем'єра. Він сам нічого не говорив, просто слухав. Тоді хтось запропонував проект рішення (про підтримку відставки - ред.) І всі проголосували", - нагадує Вінник.

Він також зазначив, що деякі депутати не будуть голосувати за відставку прем'єра без затвердження нового уряду.

"Була група депутатів, які зайняли позицію, що без принаймні політичного узгодження нового голови Кабміну, не голосуватимуть", - сказав він і додав, що тоді таких депутатів було "близько десятка, а зараз - до 30% фракції".

На репліку, що така позиція цілком збігається з риторикою "Народного фронту", Вінник відповів: "Помиляєтеся. "Народний фронт" зайняв таку позицію тільки в останні кілька тижнів. А раніше говорили, що Яценюк - голова уряду, який сформувала коаліція. І, мовляв, БПП також несе відповідальність за діяльність Кабміну".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що коаліція повинна визначитися з кандидатом в прем'єри і призначити новий склад уряду у вівторок 29 березня. Фракція БПП запропонувала призначити прем'єром спікера Ради Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram