ГоловнаПолітика

У Харкові відбувся мітинг проти корупції та політичних репресій

"Самопоміч" звинуватила губернатора в політичних репресіях.

13 лютого в Харкові біля пам'ятника Тарасові Шевченку відбулися відразу два пікети, де зібралися понад 500 осіб. Учасники мітингу тримали в руках прапори України, а також плакати «Корупціонер - поплічник сепаратиста», «Геть уряд корупціонерів», «Президенте, врятуй Харків - зроби Райніна міністром».

Серед учасників мітингу були депутати «Самопомочі», які після закінчення VII партійного з'їзду, котрий проводили в Харкові, пройшли маршем від оперного театру до пам'ятника Шевченку. Під час пікету до них приєдналися активісти з Волонтерської партії України, «Демальянсу» та «Батьківщини». Мітингувальники заявили, що глава області Ігор Райнін виступає замовником політичних репресій проти депутатів від «Самопомочі» і бізнесменів, які симпатизують їм.

«Ми занепокоєні фактами переслідувань і тиску, які відбуваються в Харкові щодо наших активістів. Сьогодні це удар в спину нашій державі. Я дуже хотів би, щоб голова Харківської обладміністрації почав думати головою, а не створювати велику проблему для себе і країни. Ми будемо досить рішучі в наших діях, усіх членів нашої партії ми будемо захищати», - заявив лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий.

Бійці 92-ї бригади вимагали чесного розслідування для їхнього побратима, демобілізованого розвідника Олександра Свідра (позивний "Змій"). Бійця затримали в Краматорську 12 лютого за підозрою в умисному вбивстві членів мобільної групи волонтера Андрія Галущенка (позивний Ендрю).

«Сьогодні настали дуже складні часи в історії нашої країни. Ми бачимо репресії щодо людей, які наповнюють бюджет, підприємців, але найстрашніше, що відбуваються репресії проти наших героїв», - сказав мер Львова.

Нагадаємо, під час мітингу знову пролунав намір відправити у відставку уряд Арсенія Яценюка через провал реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram