ГоловнаПолітика

Пасинку Фірташа оголошено підозру

Сергія Калиновського звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу

Сергію Калиновському - пасинку олігарха Дмитра Фірташа, який більш ніж 8 років тому в ДТП збив насмерть двох людей і довгий час переховувався від правосуддя, - 18 січня оголосили підозру в остаточній редакції.

Про це повідомила у вівторок прес-служба Національної поліції.

Його звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили загибель кількох осіб), ч.2 ст.345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу або його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

Калиновський свою провину не визнав. Наразі він перебуває під арештом, термін якого закінчується 10 березня.

Нагадаємо, 30 травня 2007 року в центрі Києва, керуючи спортивним BMW М6, Сергій Калиновський зіткнувся з припаркованими "Жигулями". У результаті аварії загинув прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський, а також пасажирка іномарки, подруга Калиновського Анастасія Броннікова.

11 червня того ж року Калиновського затримали під час спроби вилетіти до Ізраїлю, але незабаром його відпустили під підписку про невиїзд. Після цього Калиновський перебував на лікуванні у київській клініці "Біофармтех", з якої зник у вересні 2007 року.

29 вересня 2015 року його затримали патрульні поліцейські Києва, які зупинили його за порушення правил руху.

Калиновський - син колишньої дружини олігарха Дмитра Фірташа. Вона зіграла ключову роль у "підйомі" Фірташа. Шлюб Дмитра Фірташа і Марини Калиновської тривав три роки - з 2002-го по 2005 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram