ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура зажадала збільшити заставу для винуватця резонансної ДТП у Києві

Суму застави для "мажора" просять збільшити до 5 млн грн

Прокуратура зажадала збільшити заставу для винуватця резонансної ДТП у Києві
Фото: твиттер Авто Киев

Прокуратура міста Києва подала до Апеляційного суду Києва апеляційну скаргу на постанову Шевченківського райсуду столиці, який обрав для 22-річного водія, підозрюваного у смертельній ДТП біля станції метро "Лівобережна", запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 137,8 тис. грн.

Про це інформує прес-служба прокуратури Києва.

Як сказано в повідомленні, прокурор просить суд скасувати постанову Шевченківського райсуду і винести нову, якою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і визначити розмір застави в розмірі 5 млн грн.

У столичній прокуратурі вважають, що суд першої інстанції, задовольнивши клопотання прокуратури про обрання водієві захід у вигляді утримання під вартою, визначив розмір застави, який не здатний забезпечити виконання підозрюваним передбачених законом обов'язків під час досудового розслідування.

Нагадаємо, 9 січня Толстошеєв, керуючи білим "Мерседесом", в'їхав у фасад стоматологічної клініки біля метро "Лівобережна" в Києві та збив насмерть 62-річну жінку. За словами свідків, водій перебував у стані алкогольного сп'яніння. Сам 21-річний син бізнесмена з Дружківки (Донецька область) стверджує, що в нього стався напад епілепсії.

15 січня Шевченківський райсуд столиці обрав для Толстошеєва запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 13 лютого 2016 року з внесенням застави в розмірі 137,8 тис. гривень. Пізніше прокуратура зажадала збільшити заставу до 1 млн гривень.

18 січня адвокати Станіслава Толстошеєва повідомили про внесення за нього застави в розмірі 137,8 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram