ГоловнаПолітика

Прокуратура розслідує накрутку голосів у петиції за Ківалова

Одіозний депутат змушував студентів ставити свої підписи.

Прокуратура розслідує накрутку голосів у петиції за Ківалова
Фото: http://ibigdan.livejournal.com

Прокуратура Одеської області розслідує незаконне використання персональних даних під час голосування на офіційному сайті Президента за електронну петицію на підтримку засновника Одеської юракадемії, нардепа Сергія Ківалова.

Як сказано в повідомленні прес-служби обласної прокуратури, наглядовому відомству надійшла заява громадянина про незаконне використання невідомими особами його персональних даних, що належать до конфіденційної інформації.

Заявник зазначив, що, переглядаючи в мережі Інтернет сторінку електронних петицій офіційного сайту Президента України, побачив своє прізвище, ім'я та по батькові серед осіб, які підписали петицію. Заявник цього документа не підписував і не давав згоди на використання своїх персональних даних.

Під час розслідування як свідків допитали ще 15 осіб, персональні дані яких вказано в підписах під петицією. Слідство отримало відомості про те, що ніхто із зазначених осіб цього звернення не підписував і згоди на використання своїх персональних даних не давав.

Окрім того, встановлено, що персональні дані деяких осіб повторюються. Також у списках є інформація про осіб, які померли до реєстрації петиції.

Кримінальне провадження відкрито за фактом незаконного використання персональних даних (ч. 1 ст. 182 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, електронна петиція "про політичні переслідування" Одеської юракадемії і Ківалова набрала понад 25 тис. підписів - тепер Президент повинен дати відповідь.

Раніше блогер Ігор Бігдан у своєму "Живому журналі" опублікував текст повідомлення в студентському пабліку, в якому староста групи вимагає від студентів Одеської юракадемії підписати петицію на підтримку Ківалова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram