ГоловнаПолітика

Сайт петицій до Президента заборонив голосувати користувачам з Mail.ru

АПУ виявила масове голосування росіян за дурнуваті петиції.

Сайт петицій до Президента заборонив голосувати користувачам з електронною поштою Mail.ru, Yandex.ru, Rambler.ru та іншими російськими адресами. Також під заборону потрапили так звані "одноразові" адреси - Dropmail.me, Yomail.info, 10mail.org, Yopmail.com.

Про це повідомляють у твіттері Адміністрації президента.

Окрім того, для якісної верифікації користувачів на сайті запроваджено прив'язку до BankID (онлайн-банки ПриватБанку й Ощадбанку) і реєстру ІСН Державної фіскальної служби.

Такі обмеження зумовлені тим, що технічні фахівці виявили масову накрутку голосів на окремі петиції. Наприклад, петицію "Дарта Вейдера - в прем'єр-міністри" фактично протягнули російські користувачі: 14 200 голосів надійшли з Росії.

Окрім того, сплески візитів із РФ збігаються із запуском петицій, критичних до Президента, або глумливих петицій (за відправлення ЗСУ в Сирію, дозволити мусульманкам України фотографуватися на паспорт у хіджабі, попросити Burger King відкрити ресторан із безкоштовними напоями).

Також АПУ назвало кілька інших петицій, які просували нечесно. Серед них - запровадження в Одеському порту режиму "Порто-франко", за що голосували з однієї IP і з одноразових електронних адрес. Петиції про скасування ЗНО з англійської мови взагалі просували користувачі із серверів в Кенії.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про електронні петиції 2 липня. Прийом петицій до Президента розпочався наприкінці серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram