ГоловнаПолітика

"Народний фронт": відставка Яценюка - це кремлівський сценарій

Партія прем'єра закликала не розхитувати ситуацію в державі.

"Народний фронт": відставка Яценюка - це кремлівський сценарій
Максим Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народного фронту" у Верховній Раді вважає, що дискредитаційна кампанія з вимогою відставки Арсенія Яценюка і його кабінету ведеться в інтересах Кремля.

Про це з парламентської трибуни заявив лідер фракції Максим Бурбак.

"З наближенням 11 грудня набирає обертів інформаційна кампанія дискредитації уряду. До російської пропагандистської машини, яка давно працює проти України й української влади, приєдналися місцеві популісти, які своїми діями навмисне чи несвідомо підігрують агресорові, розхитуючи ситуацію в державі.

Ситуація все більше нагадує події 2005-2006 років, коли чвари Ющенка і Тимошенко занапастили здобутки Помаранчевої революції. Після цього, як відомо, відбувся фатальний реванш російських маріонеток із Партії регіонів.

Ми не можемо повторити трагічний сценарій ще раз. Ми повинні берегти спільні здобутки і співпрацювати, щоб використовувати історичну можливість для проведення реформ, як закликав наш друг Джо Байден під час учорашньої зустрічі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Усі гілки влади і провладні політичні сили повинні консолідуватися, взяти спільну відповідальність за економіку й уникнути повторення кремлівського сценарію", - заявив він.

Бурбак зазначив, що нинішній уряд за рік роботи зумів урятувати економіку держави від краху і скоротити енергозалежність України від Росії. "Уряд зробив усе можливе, щоб українці вчасно отримували зарплату і пенсію; щоб успішно запрацювала програма субсидій і виросли соціальні стандарти. Ефективні заходи дерегуляції знищили схеми для збагачення олігархів і корупційників. Була закладена основа для структурних реформ у сфері освіти та медицини", - перерахував політик досягнення Кабміну.

Він також нагадав, що дії уряду Яценюка отримують схвалення з боку Заходу, а ухвалення збалансованого бюджету і зваженої податкової реформи стануть передумовою для отримання наступних траншів фінансової допомоги західних партнерів.

Нагадаємо, після 11 грудня Кабмін Яценюка втрачає імунітет від відставки, у зв'язку з чим активізувалися його противники.

Докладно про ситуацію всередині коаліції та суперечки довкола того, повинен залишитися Яценюк на своїй посаді чи ні, читайте в статті Соні Кошкіної "Голодні ігри".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram