ГоловнаПолітика

Суд заборонив оголошувати результати виборів мера Кіровограда

Про перемогу на виборах оголосили штаби обох кандидатів на посаду міського голови

Суд заборонив оголошувати результати виборів мера Кіровограда
Фото: Сергей Нужненко

Кіровський районний суд Кіровограда заборонив районній ТВК оголошувати результати виборів мера міста до рішення суду за позовом довіреної особи кандидата Андрія Райковича (БПП) щодо підрахунку голосів на дільниці №350867.

Про це повідомляє сайт громадянської мережі ОПОРА.

Згідно з повідомленням, підбиття підсумків виборів призупинилося спочатку через відсутність уточненого протоколу з дільниці №350867, а також стану здоров'я голови Кіровської районної комісії. Тоді ж про перемогу на виборах оголосили штаби обох кандидатів. За попередніми даними, різниця голосів між кандидатами становила 225 бюлетенів.

Нагадаємо, 15 листопада 2015 року в Кіровограді відбувся другий тур виборів міського голови. У ньому взяли участь висуванець від політичної сили "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Андрій Райкович і самовисуванець Артем Стрижаков.

З 16 листопада представники штабу Райковича вимагають визнання виборів на дільницях №350867, 350861 і 350852 недійсними. Щодо роботи цих дільниць було подано низку скарг у територіальні виборчі комісії і позови до суду.

17 листопада на Кіровській районній ТВК відбувся перерахунок бюлетенів на дільниці №350867, який не виявив розбіжностей з попереднім протоколом. Штаб кандидата подав позов про порушення процедури проведення повторного підрахунку голосів на цій дільниці. Суди відхилили в повному обсязі позови щодо дільниць №350867 і №350852. Штаб Райковича подав апеляції на ці рішення в Дніпропетровський апеляційний суд.

Згідно з ч.4 ст. 85, ч. 20 і 21 ст. 87 Закону України "Про місцеві вибори" 20 листопада о 24.00 закінчується термін, передбачений на визнання результатів виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram