ГоловнаПолітика

МВС усунуло з посади патрульного за зневажливі записи в соцмережах про Майдан, які він робив два роки тому (оновлено)

Олексій Савкін поїхав з Донбасу після появи "ДНР".

Міністерство внутрішніх справ відсторонило від роботи патрульного Олексія Савкіна у зв'язку з тим, що в його соцмережах знайшли записи часів Майдану, в яких він негативно відгукується про акції протесту і протестувальників. Про це повідомив прес-секретар МВС Артем Шевченко у фейсбуці.

"Щодо нього було прийнято рішення про проведення службової перевірки. На час проведення інспектора Олексія Савкіна відсторонено від несення служби. Про результати службової перевірки після її завершення буде обов'язково повідомлено громадськість", - написав він.

Оновлення на 18:00. Після завершення перевірки було вирішено звільнити Савкіна з поліції.

"Під час проведення співбесіди Савкін розповів, що він на той час жив у Донецьку, звідки йому довелося надалі виїхати як біженцеві, там він зазнав антиукраїнської інформаційної пропаганди і просить це врахувати під час ухвалення рішення про його подальшу роботу в патрульній службі. Однак керівництвом Департаменту патрульної поліції Національної поліції було вирішено не зважати на це виправдання, оскільки державна служба - не місце для тих, хто не поважає власний народ. Олексій Савкін звільнений сьогодні з лав Національної поліції України", - написав на своїй сторінці у Фейсбуці депутат, радник голови МВС Антон Геращенко.

Він також повідомив, що тепер, приймаючи в Нацполіцію, перевірятимуть сторінки претендентів у соціальних мережах.

"У майбутньому при прийомі в Національну поліцію перевірятимуть сторінки претендентів у соціальних мережах на предмет їхнього світогляду і громадянської позиції. Прохання до активних громадян допомагати в цьому питанні, моніторячи сторінки поліцейських у соціальних мережах", - написав Геращенко.

Олексій Савкін - колишній футболіст свердловського "Шахтаря", виїхав з Донбасу після початку бойових дій і згодом став патрульним поліцейським у Києві.

Оновлення на 18:34. У прес-службі Патрульної поліції спростували інформацію про звільнення інспектора, передають "Українські Новини". Співробітниця прес-служби зазначила, що службова перевірка щодо Савкіна триває.

Нардеп Геращенко також видалив свій пост у Фейсбуці, а пізніше, відредагувавши, відновив його.

"Я висловив свою позицію керівництву Нацполіціі про те, що, на мій погляд, неприпустимо приймати це виправдання до уваги, оскільки державна служба не місце для тих, хто не поважає власну країну", - написав Геращенко.

За його словами, його позицію почули, і Савкіна врешті буде звільнено.

Олексій Савкін, колишній футболіст свердловського "Шахтаря", виїхав з Донбасу після початку бойових дій і згодом став патрульним поліцейським у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram