ГоловнаПолітика

Рада в четвер розгляне дискримінацію ЛГБТ і зниження ренти на видобуток газу

Також до порядку денного внесено питання звільнення суддів.

Рада в четвер розгляне дискримінацію ЛГБТ і зниження ренти на видобуток газу
Фото: Тарас Спивак

Верховна Рада на пленарному засіданні 12 листопада розгляне законопроект №3442 про заборону дискримінації у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, а також №2835 про зниження ставок рентної плати при видобутку природного газу.

Про це йдеться в порядку денному засідання Ради.

Також до порядку денного внесено питання звільнення суддів.

Крім того, депутати мають намір ухвалити рішення щодо раніше обговореного законопроекту №2493а про визнання геноцидом депортації кримськотатарського народу в 1944 році.

У другому читанні порядком денним запропоновано розглянути законопроект №2114 про створення Державного бюро розслідувань, а в першому - №2090а про заборону на період антитерористичної операції укладення компенсаційних контрактів на імпорт оборонної продукції та №2622 про введення щомісячних виплат фізичним особам - підприємцям, які призвані на військову службу за мобілізацією в особливий період.

Також у першому читанні парламентарії мають намір розглянути законопроекти №2286а про посилення прав забезпечених кредиторів під час банкрутства або санації їхніх боржників і №2449 про надання Національному банку права не відносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних у разі порушення ним різних нормативів, пов'язаних з девальвацією гривні.

У другому читанні Рада запланувала розглянути законопроекти №2102, яким пропонується зобов'язати Антимонопольний комітет публікувати свої рішення в повному обсязі, і №2757, яким передбачається зменшення кворуму загальних зборів учасників товариств з обмеженою відповідальністю від 60% до 50% голосів.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко має намір переконати всі фракції коаліції підтримати законопроект про заборону дискримінації у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram