ГоловнаПолітика

Луценко: затримання Корбана було неминучим

Лідер фракції БПП закликав силовиків садити старих і нових казнокрадів попарно

Луценко: затримання Корбана було неминучим
Фото: Макс Требухов

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що затримання Геннадія Корбана було неминучим.

"Усе його життя було грою не за правилами і не за законом. Він завжди був під прицілом силових структур: від рейдерства до вбивства", - написав політик у своєму фейсбуці.

Він зазначив, що минулого року Корбан отримав шанс змінити своє життя, ставши ключовим чиновником в ДніпрОДА, але не використовував його.

"За багато чого з того зробленого він заслуговує поваги. Однак бізнес-діяльність на межі фолу тривала. Проголосивши гасло "Патріотам можна все", Корбан і компанія перевели рейдерство з юридичної площини в силову, по суті - бандитську. За цих обставин, за наявності десятків підстав, затримання Корбана не могло не статися", - вважає Юрій Луценко.

При цьому він дорікнув силовикам у поганому розслідуванні справ по представниках минулої влади, через що затримання Корбана було сприйнято критично. "Кримінальних проваджень щодо відомих екс-чиновників ПР так само багато, як і проти Корбана. Що заважає їх реалізувати - саботаж, непрофесіоналізм чи маневри, не важливо. Важливо розуміти, що без негайного покарання минулого зла неможливо отримати підтримку на загальну деолігархізацію. Час пішов на дні", - вважає Луценко.

Він заявив, що не допустити реваншу олігархів можливо тільки у випадку підтримки суспільства. А вона буде тільки, якщо послідує "покарання старих і нових казнокрадів, краще - попарно", додав Луценко.

Лідер фракції БПП також заявив, що виступає за те, щоб Корбана не садили в СІЗО, а відпустили під домашній арешт.

Нагадаємо, Геннадія Корбана підозрюють у створенні організованого злочинного угруповання, розкраданні коштів в особливо великих розмірах, викраданні людей, викраденні автомобіля.

Його затримали у суботу, 31 жовтня. Слідство збирається клопотати про арешт Корбана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram