ГоловнаПолітика

Новинський повернувся до Києва

Прес-служба виклала фото депутата в його офісі.

Новинський повернувся до Києва
Вадим Новинский в киевском офисе
Фото: facebook.com/zagorulko.eugene

Депутат Верховної Ради Вадим Новинський ("Опозиційний блок") повернувся до Києва із Санкт-Петербурга.

"Вадим Новинський зараз у себе в київському офісі читає повідомлення "про те, що він залишив країну", - написав прес-секретар "Смарт-Холдингу" Новинського Євген Загорулько у своєму фейсбуці. Він прикріпив фото Новинського.

Загорулько уточнив, що Новинський добрався до Києва через Гомель (Білорусь).

На запитання в коментарях, чи заходив слідчий із повісткою, прес-секретар "Смарт-Холдингу" написав: "Чекаємо, оскільки повістку досі в комітет (за місцем роботи нардепа) не передали".

Нагадаємо, сьогодні вранці слідчий МВС приніс на погоджувальну раду повістку Новинському, а також його однопартійцям Олександру Вілкулу та Наталі Королевській. Як уточнили в МВС, виклик Новинського на допит пов'язаний з корпоративним конфліктом навколо мережі супермаркетів "Амстор".

Наприкінці минулого року всі магазини припинили роботу, після того як між акціонерами "Амстору" - Smart Holding Вадима Новинського (70% акцій) і братами Вагоровськими (15%) - спалахнув корпоративний конфлікт. Частину магазинів захопили представники Вагоровських.

Донецькі магазини "Амстор" після цього змінили назву на "Мультиторг" і почали платити податки "ДНР".

У Новинського, втім, навесні заявили, що їм вдалося повернути контроль над мережею.

Новинський - один з найбагатших людей України, йому належить "Смарт-холдинг", що поєднує цілу низку підприємств. Серед активів Новинського є велика частка в "Метінвесті" і агрохолдингу HarvEast, нафтогазова компанія Regal Petroleum, Херсонський суднобудівний завод, Чорноморський суднобудівний завод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram