ГоловнаПолітика

Якщо втратимо шанс повернути Донбас, ніхто не повірить у повернення Криму, - Порошенко

Президент обіцяє повною мірою скористатися шансом відновити територіальну цілісність України

Президент України Петро Порошенко наголосив на необхідності відновити територіальну цілісність в повній мірі.

Про це він заявив у своєму зверненні до народу, яке транслювалося в неділю ввечері.

"Якщо втратимо шанс забрати назад Донбас і Луганщину, хто в світі буде говорити про повернення Криму - з країною, яка розкидається територіями? Донбас - це також наша Батьківщина. А розмінюватися Батьківщиною - остання річ. Моя мета інша - зберегти країну. Тому я зроблю все, щоб шансом відновити територіальну цілісність ми скористалися повною мірою", - заявив Порошенко.

За його словами, і в Нью-Йорку, і в Парижі Росію попередили про продовження і поглиблення санкцій.

"І це не мої слова. Це заяви наших європейських і американських партнерів. Для того ми і створили глобальну коаліцію. Її завдання - продовжити тиск на агресора, поки останній російський окупант не залишить Україну, поки він не піде з Донбасу та Криму. Єдність демократичного світу в питанні санкцій проти Росії, які сильно б'ють по економіці агресора; міжнародна солідарність у підтримці України і наша здатність захищатися - ключ до миру", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, раніше депутати парламентів країн НАТО закликали свої уряди розглянути більш жорсткі економічні санкції, якщо Росія не дотримуватиметься угоди про припинення вогню на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram