ГоловнаПолітика

Україна ввела санкції проти 400 фізичних і 90 юридичних осіб (додано список)

Порошенко видав указ через рік після отримання такого права.

Україна ввела санкції проти 400 фізичних і 90 юридичних осіб (додано список)
Фото: dyvys.in

Рада національної безпеки і оборони 2 вересня затвердила санкції проти понад 400 фізичних і 90 юридичних осіб, які відповідальні за агресію проти України.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко на зустрічі з членами комітету ЄС з політики безпеки, передає прес-служба глави держави. При цьому він закликав Захід до продовження і розширення санкцій у відповідь на рішення "ДНР" провести незаконні вибори.

Пізніше прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко у своєму твіттері повідомив, що Президент ввів у дію рішення РНБО. Він оприлюднив фото указу.

Фото: https://twitter.com/STsegolko

Пізніше на сайті Президента з'явилися списки осіб, які потрапили під санкції.

Згідно з ухваленим рік тому законом "Про санкції", рішення про застосування санкцій приймає РНБО і вводить у дію Президент своїм указом. Президент до сьогодні не видавав відповідні укази, Україна санкції офіційно ще не вводила. Утім, низку обмежувальних заходів проти РФ (але не за законом "Про санкції") Україна все-таки застосувала. Так, було повністю згорнуто військову співпрацю з цією країною.

2 вересня прес-служба РНБО повідомила, що рада затвердила перелік юридичних та фізичних осіб Російської Федерації та інших країн, щодо яких застосовуються санкції. Подробиці (кількість, назви компаній і прізвища фізосіб) не уточнюється.

12 серпня уряд затвердив пакет санкцій проти Росії та направив його в РНБО. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у своєму фейсбуці повідомив, що уряд запропонував ввести санкційні обмеження проти 1124 фізичних і 156 юридичних осіб. Список під час розгляду на РНБО, очевидно, скоротили в рази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram