ГоловнаПолітика

Кононенко перейде на посаду першого віце-прем'єра, - Томенко

Березенко замінить у фракції Кононенка

Кононенко перейде на посаду першого віце-прем'єра, - Томенко
Фото: Сергей Нужненко

Народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Микола Томенко заявив, що, швидше за все, заступник голови фракції Ігор Кононенко перейде на посаду першого віце-прем'єра, а його функцію з мобілізації голосів депутатів у парламенті буде виконувати Сергій Березенко. Про це Томенко сказав в інтерв'ю LB.ua.

За словами нардепа, основна функція Кононенка у Верховній Раді - «домобілізація» голосів депутатів, які не є членами коаліції, в інтересах рішень Президента».

«Наприклад, під час зміни Конституції проголосували 204 депутати коаліції, а загалом 288. Як бачимо, рішення проведено за рахунок залучення Опозиційного блоку і двох груп із бізнесменів і колишніх регіоналів», - сказав він.

«Сумна історія з довиборами в Чернігові саме пов'язана з необхідністю зміни відповідального за результати голосування від президента. Кулуарна версія така. Ігор Кононенко переходить на посаду першого віце-прем'єра, а його функцію в парламенті буде виконувати Сергій Березенко», - додав Томенко.

Читайте інтерв'ю з Миколою Томенком тут. Нагадаємо, Ігоря Кононенка називають "смотрящим" у фракції БПП. Голова БПП Юрій Луценко відкидає особливу роль Кононенка у фракції.

Голова уряду Арсеній Яценюк заявив, що у вересні запропонує парламентській коаліції новий склад Кабінету Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram