ГоловнаПолітика

Чубаров заявив про невідворотність деокупації Криму

Глава Меджлісу зробив заяву з нагоди Міжнародного дня корінних народів світу

Чубаров заявив про невідворотність деокупації Криму
Фото: EPA/UPG

Росія, окупувавши Крим, знехтувала усіма нормами міжнародного права. Про це написав глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Фейсбуці з нагоди Міжнародного дня корінних народів світу.

Він зазначив, що Росія, окупувавши Крим, в найбільш зневажливих і агресивних формах знехтувала всіма мислимими і немислимими нормами міжнародного права, включаючи Декларацію ООН про права корінних народів, прийняту Генеральною асамблеєю ООН 13 вересня 2007 року.

«Відповідно невідворотна деоккупація Криму буде супроводжуватися примусовим поверненням Росії в рамки міжнародного права, в якому права корінних народів займають одне з центральних місць», - заявив Чубаров.

Як повідомлялося, в МЗС України заявили, що російська окупаційна влада зухвало ігнорує фундаментальні права кримськотатарського народу, який понад 70 років тому вже пережив трагедію примусової депортації.

У зовнішньополітичному відомстві країни наполягають, що Росія повинна припинити окупацію Криму, кричущі порушення основних прав і свобод людини, витіснення з території півострова корінних народів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram