ГоловнаПолітика

ГПУ вписала Межигір'я у справу Клюєва

Раду просять дати згоду на арешт депутата-втікача.

ГПУ вписала Межигір'я у справу Клюєва
Сергей Клюев
Фото: Макс Левин

Генпрокуратура доповнила подання на арешт народного депутата Сергія Клюєва новими звинуваченнями.

Про це на засіданні регламентного комітету Верховної Ради повідомив в.о. генпрокурора Володимир Гузир, зазначає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

Якщо раніше Клюєва підозрювали у скоєнні злочинів за статтями 191 і 364 Кримінального кодексу України, то тепер звинувачення розширено за рахунок статей 209 (відмивання злочинних доходів), 203 (заняття забороненими видами господарської діяльності), 358 (підробка документів), 368 (одержання хабара), 369 (дача хабара). Зокрема йдеться про надання неправомірної вигоди Віктору Януковичу у вигляді безкоштовного користування будівлями та приміщеннями в урочищі Межигір'я за те, щоб Янукович зі свого боку сприяв братам Клюєвим в отриманні посад і веденні бізнесу з використанням бюджетних коштів.

"Порушують питання і про притягнення Клюєва до відповідальності за додатковими епізодами, які йому будуть інкримінувати, і порушують питання про запобіжний захід", - сказав Гузир.

Відповідаючи на запитання в.о. голови регламентного комітету Павла Пинзеника, чому разом з поданням на затримання та арешт повторно вноситься подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, Гузир пояснив, що це також пов'язано з розширенням звинувачення. Він зазначив, що якщо особа повертається в країну за процедурою екстрадиції, її можна притягати до відповідальності тільки за тими статтями, які було вказано в поданні.

Регламентний комітет продовжить розгляд подання прокуратури в перерві між пленарними засіданнями після 14:00.

Нагадаємо, раніше Клюєва підозрювали тільки в заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) в особливо великих розмірах. У рамках розслідування цієї справи Рада зняла імунітет із нардепа, а він незабаром утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram