ГоловнаПолітика

Квіташвілі прокоментував можливість своєї відставки

"Деяким товаришам реформи охорони здоров'я не потрібні"

Квіташвілі прокоментував можливість своєї відставки

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі вважає, що його відставки вимагають ті політики, які чинять опір проведенню реформ.

Про це він заявив на брифінгу в Києві.

"Для мене абсолютно зрозуміла ситуація - деяким товаришам реформи не потрібні. Деяким товаришам треба залишити те, що було в країні останні 25 років, - щоб сиділи, тихо пиляли гроші і завжди була криза, щоб нічого не змінювалося в системі охорони здоров'я, щоб установи залишалися радянськими, смердючими, під державним контролем, де всі крадуть: починаючи від 2 грн в день на харчування людини і закінчуючи ліками", - сказав Квіташвілі.

Міністр підкреслив, що приїхав в Україну займатися реформами, і для цього, за його словами, вже все готово.

"Я в Україну приїхав робити реформи. Сьогодні ми готові все це робити, у нас усе готове. Ми змінили систему закупівель, ми абсолютно змінили, як це робиться, ми пройшли нормальним, прозорим, цивілізованим шляхом", - сказав міністр.

"Я дуже добре розумію, що реформи, які почнуться після того, якщо Рада ухвалить закон, то під великим питанням, чи будуть багато людей працювати. Це перший і, я думаю, останній шанс України розпочати реформу охорони здоров'я. Я розумію, що це останній бій, який ми маємо витримати, бо система вже 6 місяців чинить опір змінам", - додав Квіташвілі.

Нагадаємо, раніше депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявив, що БПП пропонує коаліції розглянути питання про відставку Квіташвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram