ГоловнаПолітика

США або НАТО не планують розміщувати системи ПРО в Україні

У Держдепі заявили, що захищаються від Близького Сходу, а не від Росії

США або НАТО не планують розміщувати системи ПРО в Україні
Фото: ria56.ru

Планів США або НАТО з розміщення систем протиракетної оборони в Україні немає.

Про це заявила заступник речника Державного департаменту США Марі Харф на брифінгу у Вашингтоні, пише УНІАН.

"Немає плану-пропозиції щодо розміщення систем протиракетної оборони США або НАТО в Україні", - підкреслила Харф.

За її словами, "плани щодо розміщення систем протиракетної оборони НАТО добре відомі - всі теперішні і заплановані елементи ПРО розміщують або будуть розміщувати на території країн-членів НАТО".

Крім того, вона додала, що системи протиракетної оборони НАТО не націлені на Росію, а націлені проти загроз, що виходять з Близького Сходу.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов не виключає, що Україна почне консультації з розміщення компонентів системи ПРО на своїй території.

Секретар РНБО вважає, що "політика умиротворення агресора апріорі не може закінчитися нічим хорошим. Вона призводить лише до зростання військової загрози і до руйнування системи колективної безпеки. У тому числі і до збільшення ризиків початку повномасштабної війни із застосуванням ядерної зброї, яка може бути останньою війною в історії людства і взагалі в історії цивілізації".

Турчинов переконаний, що готовність російського політичного керівництва до такої війни зайвий раз підтверджується заявами про плани щодо збільшення їх ядерного арсеналу, що зараз спостерігається в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram