ГоловнаПолітика

В Україні з'явиться Державне бюро розслідувань

За відповідний документ проголосували 247 народних депутатів

В Україні з'явиться Державне бюро розслідувань
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада має намір схвалити створення Державного бюро розслідувань.

За ухвалення за основу законопроекту №2114 проголосували 247 депутатів при мінімально необхідних 226.

Згідно з документом, Державне бюро розслідувань - центральний орган виконавчої влади, який здійснює правоохоронну діяльність з метою попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів, що належать до його компетенції.

Система Бюро складатиметься із центрального апарату, спеціальних підрозділів, навчальних і науково-дослідних установ, а також слідчих і оперативних підрозділів. Крім того, буде створено територіальні управління у Львові, Хмельницькому, Миколаєві, Маріуполі, Полтаві, Краматорську та Києві, які поширюватимуть свою діяльність на підзвітні їм області.

Організаційну структуру Бюро буде затверджувати його директор за погодженням із Кабінетом Міністрів.

Основними завданнями Бюро розслідувань є запобігання, виявлення, розкриття і розслідування організованої злочинної діяльності з метою забезпечення безпеки людини, суспільства і держави.

Серед обов'язків Бюро - розслідування корупційних злочинів, вчинених працівниками Національного антикорупційного бюро.

Зазначимо, що в лютому міжнародна правозахисна організація Amnesty International також виступила за створення Державного бюро розслідувань в Україні.

Нагадаємо, що Антикорупційне бюро (АКБ) запрацює приблизно через півроку. Увесь цей час відбиратимуть співробітників для цього органу. 5 травня АКБ відкрило вакансії для 100 детективів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram