ГоловнаПолітика

Порошенко: Австрія, Греція, Італія і Кіпр зволікають із ратифікацією УА

Президент закликав союзників Росії в Європі прискоритися

Порошенко: Австрія, Греція, Італія і Кіпр зволікають із ратифікацією УА
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що чотири країни Європейського союзу зволікають із процесом ратифікації Угоди про асоціацію з Україною, і закликав їх прискоритися.

Про це він сказав перед самітом "Східного партнерства" в Ризі, пише РБК-Україна.

"У 18 країнах сьогодні повністю завершено процес ратифікації, і Україна отримала вже всі акредитаційні документи. Ще у двох країнах після голосування в парламенті документи знаходяться на підписі. Ще чотири країни ратифікували цю угоду в одній із палат парламенту, і ми переконані, що найближчим час ратифікація завершиться. Тільки чотири країни залишилися, від яких ми чекаємо рішучих кроків, і з якими ми працюємо, щоб прискорити. Ми перейшли Рубікон, і повернення назад не може бути", - заявив Порошенко.

Процес ратифікації УА завершився в Болгарії, Великобританії, Угорщині, Данії, Ірландії, Іспанії, Латвії, Литві, Люксембурзі, Мальті, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччині, Фінляндії, Хорватії, Швеції та Естонії.

Бельгія, Німеччина, Нідерланди, Словенія, Франція, Чехія перебувають у процесі ратифікації. Австрія, Греція, Італія і Кіпр ще не розпочали процедури.

Нагадаємо, що ці чотири країни входять до списку країн, які більше за інших чинять опір антиросійським санкціям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram