ГоловнаСвіт

Томбінський: головною метою підписання УА була модернізація України

Глава представництва ЄС в Україні закликав Київ орієнтуватися на права споживача в економіці

Томбінський: головною метою підписання УА була модернізація України

Головною метою підписання Угоди про асоціацію з Україною була модернізація України.

Про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський на міжнародній конференції "Україна-ЄС: рік після підписання Угоди про асоціацію".

Ми працюємо над тим, що було записано в УА. Але головною метою підписання Угоди було реформування, модернізація України, припинення процесу консервації старих структур", - заявив Томбінський.

"Європейська відкрита економіка базується на праві споживача бути у центрі уваги, його захисті. Що означає поставити споживача в центр уваги: покінчити з філософією, яка домінує на ринку виробництва - припинити монополію, використання впливу (бізнесменів) на державу, щоб тим самим припинити вплив на споживача", - сказав він, зазначивши, що саме такої політики слід дотримуватися Україні.

За його словами, після анексії Криму українці побачили безальтернативність руху в напрямку ЄС. Однак для подальшого просування у цей бік, уточнив він, український уряд має виконувати свої зобов'язання перед народом, вести активний діалог із суспільством щодо подальшого руху, а Євросоюз у свою чергу має забезпечувати Україну фінансовою допомогою, а також надавати всіляку політичну підтримку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram