ГоловнаПолітика

Суд у справі Савченко може відбутися в серпні, - адвокат

Савченко звинувачують у пособництві у вбивстві російських журналістів, незаконному перетині кордону РФ і замаху на вбивство

Суд у справі Савченко може відбутися в серпні, - адвокат
Фото: grani.ru

Слідчий комітет РФ завершив слідство у справі української льотчиці і народного депутата Надії Савченко. Суд може відбутися в серпні.

Про це повідомив адвокат льотчиці Марк Фейгін, передає УНІАН.

"Попереднє слідство закінчено. Далі ознайомлення зі ст. 217 КПК РФ. Ознайомлення з 24 томами, наданими слідством, займе приблизно півтора місяця. Потім - обвинувальний висновок, попередні слухання. Тож суд може відбутися в серпні", - сказав Фейгін.

При цьому він підкреслив, що Савченко звинувачують за трьома епізодами: пособництві у вбивстві російських журналістів, незаконному перетині кордону Росії, а також замаху на вбивство п'ятьох осіб. Йдеться про громадян, які врятувалися після обстрілу російських кореспондентів під Луганськом, додав він.

Фейгін додав, що на сьогодні не вирішено, де проходитиме процес над Савченко.

Нагадаємо, Савченко захопили в полон бойовики і за командою ватажка ЛНР Ігоря Плотницького вивезли до Росії. Там її звинуватили в тому, що вона, дізнавшись координати розташування російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, передала їх силам АТО. Корнелюк і Волошин загинули внаслідок обстрілу. Захист Савченко надав відеодокази, що українка не могла передавати координати, оскільки її викрали бойовики до того, як почався обстріл.

За версією російського слідства, Савченко дійсно потрапила в полон, але потім нібито її відпустили і вона сама незаконно перетнула кордон України з Росією, після чого її затримали в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram