ГоловнаПолітика

У справі про хабарі в київській ДАІ затримано ще одного підозрюваного

Підприємець збирав данину з центрів ДАІ та розподіляв між учасниками схеми.

У справі про хабарі в київській ДАІ затримано ще одного підозрюваного
Фото: Макс Левин

Співробітники міліції затримали 51-річного директора приватного товариства, якого підозрюють в участі у злочинній схемі київської ДАІ. Раніше в цій справі затримали підполковника Миколу Жебеля, а начальника столичної ДАІ Миколу Макаренка оголосили в розшук.

"Під час проведення досудового розслідування з'ясувалося, що до схеми збагачення, яку організували керівники Управління Державної автомобільної інспекції ГУ МВС України в м. Києві, причетна й цивільна особа. Чоловік щотижня особисто збирав кошти із центрів ДАІ, забезпечував їхній обмін і перевезення в приміщення власної фірми. Там зібрані гроші розподіляли між усіма учасниками схеми", - йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

Підприємця затримали та заарештували з можливістю застави в розмірі 1 млн гривень.

Кримінальну справу розслідують за частиною 5 статті 27 та частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу (пособництво в отриманні хабара).

Нагадаємо, 2 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про виявлення злочинної схеми в ДАІ Києва, в організації якої підозрюють начальника столичної автоінспекції Миколу Макаренка. Сам Макаренко втік до Білорусі, затримано його підлеглого, який відповідає за МРЕВ, - Жебеля.

Аваков говорив, що в цій схемі було задіяно ТОВ "Іннавто". Її керівником є Юрій Ігнатенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram