ГоловнаПолітика

Гройсман обмежив зарплату депутатам 6109 гривнями

Оклад нардепів встановлено на рівні середньої зарплати по Києву

Гройсман обмежив зарплату депутатам 6109 гривнями
Фото: rada.gov.ua

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав розпорядження, яке встановлює розмір зарплати депутатів парламенту на рівні 6109 гривень з 1 квітня.

Про це йдеться на його сторінці у фейсбуці.

"6109 гривень. Це розмір заробітної плати народних депутатів з 1 квітня. Хочу нарешті поставити крапку у спекуляціях на цю тему", - написав він.

Гройсман повідомив, що, згідно з 33-ю статтею закону про статус народного депутата України, зарплата народного депутата прирівнюється до зарплати членів Кабміну.

До 1 квітня для міністрів і депутатів діяло обмеження зарплати на рівні 7 мінімальних окладів, тобто 8256 гривень. Після ухваленняя поправок до бюджету цю норму скасували, але водночас постановою Кабміну від 14 лютого було встановлено, що у 2015 році зарплата депутатів обмежується посадовим окладом, який сьогодні становить 6109 гривень.

Приблизно стільки ж - 6100 гривень - заробляють в середньому у Києві.

Нагадаємо, що тему підвищення зарплат депутатів порушив колишній нардеп Андрій Павловський, який свого часу отримував набагато більше, ніж нинішні депутати. На останніх виборах Павловський опинився на непрохідному місці у списку "Батьківщини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram