ГоловнаПолітика

Гройсман спростував підвищення зарплат нардепів

Спікер закликав не вигадувати того, чого немає

Гройсман спростував підвищення зарплат нардепів
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман спростував інформацію про підвищення заробітної плати народних депутатів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні в соціальних мережах поширилася чутка про те, що зарплата депутатів зросла аж у три рази. Хочу офіційно заявити - ніякого підвищення не було і я, як голова Верховної Ради, ніякого рішення про підвищення зарплати депутатам у тих умовах, в яких зараз живе країна, не підпишу. Хочеться звернути увагу тих, хто поширює ці чутки - не вигадувати те, чого немає", - написав Гройсман.

Водночас у прес-службі Апарату ВР повідомили, що постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2015 року №43 "Питання оплати праці членів Кабінету Міністрів України, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів у 2015 році" встановлено, що у 2015 році місячна заробітна плата народних депутатів України нараховується в розмірі посадового окладу.

Як зазначається, зараз готується проект розпорядження голови Верховної Ради про оплату праці народних депутатів України.

Раніше член комітету ВР з регламенту й організації роботи парламенту Дмитро Шлемко повідомив, що з 1 квітня депутати будуть отримувати зарплати, розмір яких може досягати 17 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram