ГоловнаПолітика

Рада відклала особливий статус Донбасу до місцевих виборів

Депутати зажадали вільних демократичних виборів на сході України.

Рада відклала особливий статус Донбасу до місцевих виборів
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада внесла зміни до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, які передбачають, що такий порядок набуває чинності тільки після проведення місцевих виборів за законами України.

За таке рішення, яке прописано в президентському законопроекті №2378, проголосували за основу й у цілому 265 депутатів за 226 мінімально необхідних.

Окремо наголошено, що спостерігати за виборами повинні представники Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, а також інших міжнародних організацій та іноземних держав. Вибори також повинні проходити за умови, що всі незаконні збройні формування й іноземні найманці виведені з території України.

За словами голови президентської фракції БПП Юрія Луценка, цей законопроект покликаний відновити дії українських законів на території, зараз підконтрольної бойовикам.

Нагадаємо, що місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей на підставі законів України прописано в Комплексі заходів виконання Мінських угод, затвердженому в Мінську 12 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram