ГоловнаПолітика

МЗС РФ: США почали навчати українських солдатів користуватися американською технікою

На Яворівський полігон нібито перекидають 300 американських військовослужбовців

МЗС РФ: США почали навчати українських солдатів користуватися американською технікою
Фото: www.obozrevatel.com

МЗС Росії заявило, що 300 військовослужбовців збройних сил США починають навчати українських солдатів "користуватися заокеанською бойовою технікою".

"За наявними даними, цими днями на Яворівський полігон у Львівській області перекидають до 300 військовослужбовців 173-ї повітряно-десантної бригади збройних сил США, розквартированої в Італії, які навчатимуть українських солдатів користуватися заокеанською бойовою технікою. Тож американські військові вже перебувають в Україні", - сказано в повідомленні на сайті МЗС РФ.

При цьому наголошують, що постачання зброї Україні загрожує безпеці Російської Федерації.

Нагадаємо, 11 лютого командувач сухопутними силами США в Європі Бен Ходжес заявив, що армія США в березні почне проводити навчання українських військ, які борються з проросійськими сепаратистами на Донбасі. За його словами, один батальйон американських солдатів буде навчати три українські батальйони.

"Ми будемо навчати їх виконання завдань (забезпечення) безпеки, медичних завдань, як працювати в умовах, коли росіяни блокують (зв'язок), як захистити (себе) від російської й ополченської артилерії", - розповідав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram