ГоловнаПолітика

ГПУ відновила розслідування вбивства Гонґадзе

Справу Гонґадзе взяв під особистий контроль генпрокурор Шокін

ГПУ відновила розслідування вбивства Гонґадзе
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура відновила розслідування у справі про вбивство журналіста Георгія Гонґадзе, над яким працюватиме спеціальна група слідчих і прокурорів.

"Відновлено досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства Георгія Гонґадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище", - повідомила сьогодні прес-служба Генеральної прокуратури.

Очолили групу ті співробітники ГПУ, які входили до складу слідчо-оперативної групи, яка розслідувала кримінальну справу за фактом умисного вбивства Георгія Гонґадзе ще з 2002 року.

Слідча група і група прокурорів, які працюють над цією справою, будуть підпорядковуватися і звітувати безпосередньо генеральному прокурору України Вікторові Шокіну.

Нагадаємо, Георгія Гонґадзе викрали в центрі Києва 16 вересня 2000 року. Через півтора місяця тіло журналіста виявили в Київській області. 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва признав винуватим у вбивстві журналіста екс-генерала Олексія Пукача, засудивши його до довічного тюремного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram