ГоловнаПолітика

Гройсман: Рада має припинити хаотично штампувати законопроекти

Спікер назвав парламент друкарнею "сирих" законопроектів

Гройсман: Рада має припинити хаотично штампувати законопроекти
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман вважає хаотичним і безсистемним процес підготовки законопроектів народними депутатами. Про це він заявив в інтерв’ю LB.ua.

"Кожен депутат має право виступити суб'єктом законодавчої ініціативи - автором будь-якого закону, але часто, на жаль, проект закону явно "сирий" - складається з двох-трьох статей, але депутат вже рапортує, що, ось, він подав законопроект. Мені здається, до законотворчості потрібно підходити відповідальніше. Я обговорював це питання з представниками фракцій коаліції, і вони з цією думкою погоджуються", - заявив спікер.

Він зазначив, що в Кабміні триває процес доопрацювання плану відновлення України на 2015-2017 роки, під який потрібно підготувати всього 150-200 законопроектів.

"Між тим, тільки в грудні у ВР було зареєстровано понад 500 нових законопроектів. Думаю, далі їх буде ще більше. В жодній країні світу такого немає. Закони вносяться і приймаються навіщо? Щоб розв’язати певну проблему. Який підхід я вважаю правильним? Розглядаємо всі аспекти проблеми, напрацьовуємо варіанти рішень, обговорюємо їх з урядом, з експертами, оформляємо як законодавчу ініціативу. У такій послідовності, не навпаки", - заявив Гройсман.

"Я виступив з ініціативою про те, щоб якось врегулювати цю ситуацію. Думаю, найближчим часом ми це зробимо. Парламент не може бути друкарнею, яка безконтрольно "штампує" закони та їх видає. Має існувати чіткий план законодавчої роботи - які закони ми приймаємо, для чого вони послужать, як оптимізують нинішню ситуацію, що саме для цього необхідно зробити", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram