ГоловнаПолітика

Відповідальність за загибель мирних людей на Донбасі несе Росія, - МЗС

Теракти у Волновасі, Дебальцевому, Донецьку, Маріуполі відбулися через підтримку бойовиків з боку РФ

Відповідальність за загибель мирних людей на Донбасі несе Росія, - МЗС
Архивное фото
Фото: Oleksii Makeiev

Відповідальність за невинні жертви у Волновасі, Дебальцевому, Донецьку, Маріуполі несе Росія, яка підтримує незаконні збройні формування на Донбасі і посилає туди своїх військовослужбовців. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України щодо обстрілу терористами Маріуполя, передає "Укрінформ".

"Росія, що продовжує підтримувати терористичну діяльність незаконних збройних формувань на Донбасі та військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях проти України, несе повну відповідальність за невинні жертви у Волновасі, Дебальцевому, Донецьку, Маріуполі та багатьох інших містах і селах України", - йдеться в документі.

У МЗС очікують, що Росія нарешті виконає свої зобов'язання, вплине на своїх підопічних і припинить їх підтримувати.

"Ми також вимагаємо від Росії повного виконання Мінських домовленостей, включно з негайним виведенням всіх своїх збройних підрозділів з території України, закриттям українсько-російського кордону і встановленням міжнародного моніторингу", - наголошується в заяві.

МЗС закликало міжнародну спільноту засудити цей та інші здійснені терористами злочини і всім цивілізованим світом рішуче діяти як проти терористичних організацій, так і проти тих, хто їх підтримує, фінансує і прикриває.

Нагадаємо, Турчинов заявив, що Радбез РФ ухвалив рішення про наступ, результатом чого стали сьогоднішні події на фронті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram