ГоловнаПолітика

Яценюк у Нью-Йорку представив План дій з відновлення України

Документ розповідає про нинішню ситуацію в Україні, що вже зроблено і яких цілей слід досягнути

Яценюк у Нью-Йорку представив План дій з відновлення України

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк представив у Нью-Йорку План дій з поновлення України, який окреслює напрямки діяльності держави в подоланні сьогоднішніх викликів для українського суспільства.

Презентація відбулася в четвер в Українському інституті Америки під час зустрічі з представниками ділових і фінансових кіл США, зацікавлених у співпраці з Україною, повідомляє Укрінформ.

"Ми маємо і виклики, і можливості. Коли уряд взявся до роботи в лютому, країна перебувала на межі катастрофи. Протягом шести місяців ми пройшли крізь одну революцію, одну війну і дві виборчі кампанії, і тому реалізувати реформи в Україні не так просто", - наголосив прем'єр на початку презентації.

Але незважаючи на це, продовжив він, український уряд робив те, що міг, аби стабілізувати, зокрема, фінансову ситуацію в Україні.

Водночас ключовими проблемами сьогодні голова уряду назвав "безпеку в Україні та деескалацію військового конфлікту, який Росія розв'язала кілька місяців тому".

Не менш важливими, за його словами, є також парламентські вибори і боротьба з корупцією, на що звертає увагу будь-який іноземний бізнес, зацікавлений у співпраці з Україною.

Презентований документ є стислим викладом того, в якій ситуації опинилася Україна, що вже зроблено нинішньою владою і яких цілей слід досягнути в перспективі.

Документ складається з декількох розділів, які охоплюють питання подолання російської агресії; відновлення та реабілітації постраждалих регіонів на сході країни; процес європейської інтеграції України; реформи в урядовому секторі і зусилля з подолання корупції; економічну стабілізацію і енергетичну стратегію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram