ГоловнаПолітика

Рада збирається на позачергове засідання через події на Донбасі (оновлено)

Депутати збираються визнати ДНР і ЛНР терористами

Рада збирається на позачергове засідання через події на Донбасі (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада завтра або наступного тижня, радше за все, проведе позачергове засідання, присвячене ситуації на Донбасі.

"Обговорюємо необхідність скликати парламент. Визнати недолюдків терористами, звернутися до ПАРЄ, ОБСЄ, Європарламенту, а також доручити РНБО затвердити комплекс заходів для захисту територій", - повідомив LB.ua нардеп від Блоку Петра Порошенка Костянтин Усов.

Можливість проведення позачергового засідання парламенту підтвердила також Ганна Гопко із "Самопомочі". "За попереднім обдзвоном, рада коаліції збирається на понеділок. У вівторок повинен працювати парламент", - написала вона у фейсбуку. За її даними, йдеться дійсно про визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями. Також депутати мають намір попросити світову спільноту надати військову допомогу Україні, ратифікувати Римський статут, затвердити поправки до закону про акціонерні товариства щодо кворуму для зборів акціонерів, а також прийняти законопроект про "очищення медіа від російської пропаганди".

Оновлення. Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман у фейсбуку заявив, що засідання може відбутися вже завтра. "Я доручив апарату Верховної Ради скликати всіх народних депутатів на їхні робочі місця. Прошу депутатів бути готовими до проведення позачергового пленарного засідання Верховної Ради за результатами завтрашнього засідання РНБОУ. Ми повинні бути готові діяти і приймати необхідні невідкладні рішення", - наголосив він.

Нагадаємо, що цього тижня бойові дії на Донбасі розпочалися з новою силою. Українські війська були змушені залишити Донецький аеропорт й один із блокпостів на трасі "Бахмутка" в Луганській області. Бойовики вдалися до спроб наступу по всій лінії зіткнення, за даними секретаря РНБО Олександра Турчинова, це рішення санкціонували на Радбезі РФ.

У суботу вранці бойовики з "Градів" вдарили по житлових районах Маріуполя, в результаті чого загинули близько 30 людей, ще 100 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram